Koncerny farmaceutyczne chcą to zatuszować! 8 składników, które NISZCZĄ raka

 

Czy można zapobiegać nowotworom dzięki zmianom diety i stylu życia?

Dla zdecydowanej większości ludzi odpowiedź brzmi: „Tak”.

To zdrowa żywność jest lekarstwem przeciw nowotworom

Badania wykazały, że ponad 90 procent wszystkich nowotworów wywodzi się z diety, stylu życia i czynników środowiskowych – co oznacza, że ​​tylko nieliczne nowotwory to: przypadek.

Badanie przeprowadzone w 2008 roku przez naukowców z University of Texas w Houston wykazało, że:

„rak jest chorobą, której można uniknąć, wymagającą poważnych zmian w stylu życia”.

Badanie przeprowadzone w 2016 roku przez naukowców z Uniwersytetu Harvarda, wnioskuje:

„Zachorowalność na nowotwory można zapobiec poprzez modyfikację stylu życia”.

Istnieją pewne owoce, warzywa i zioła, które są wysoko cenione za wyjątkowe działanie przeciwnowotworowe.

Te niesamowite korzyści pochodzą z wielu składników odżywczych, które posiadają te rośliny:

1. Gingerole

Gingerole znajdują się w popularnym korzeniu imbiru – i posiadają antyrakowe substancje. Również w imbirze znajdują się inne substancje przeciwrakowe: zingeron, paradole i 6-shogaol.

Szczególnie 6-gingerol jest wysoko ceniony za działanie przeciwnowotworowe.

Badanie przeprowadzone w 2016 roku przez Centrum Biotechnologii Roślin i Biologii Molekularnej w Indiach, uznało 6-gingerol za najsilniejszy związek przeciwnowotworowy występujący w korzeniu imbiru.

Inne badania wykazały, że związki z imbirem są w stanie zahamować wzrost i rozprzestrzenianie się komórek rakowych w piersi i w jelicie grubym.

2. Sulforafan

Sulforafan jest związkiem znajdującym się w warzywach z rodziny kapustowatych, takich jak: brokuły, brukselka, kapusta.

Związek fosforoorganiczny sulforafan, był szeroko badany pod kątem wielu korzyści zdrowotnych.

Ta niesamowita substancja niszczy komórki nowotworowe, zmniejsza stan zapalny, pomaga zapobiegać zmianom DNA, które mogą prowadzić do raka, a nawet pomaga zneutralizować enzym, który zamienia prokarcynogeny w czynne czynniki rakotwórcze.

3. Witamina C

Witamina C jest znana z wielu właściwości, między innymi takich jak: wsparcie układu immunologicznego i gojenie ran.

Ten niezbędny składnik odżywczy może zwalczać również raka.

Badania pokazują, że witamina C może redukować stany zapalne, zwalczać wolne rodniki i w odpowiednio dużej dawce, może nawet zabijać komórki rakowe.

4. Kwercetyna

Kwercetyna znajduje się w obfitości w jabłkach, winogronach, czerwonej cebuli i pomidorach.

Badania pokazują, że dieta bogata w tę substancję odżywczą, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka nawet o 50 procent.

Ten przeciwutleniacz może pomóc w ochronie komórek i DNA, przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Badania wykazały, że kwercetyna zatrzymuje i zabija komórki rakowe.

5. Witamina…

>>>CZYTAJ DALEJ<<<


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

UDOSTĘPNIEŃ